החלטה בתיק ע"א 3608/04

: | גרסת הדפסה
ע"א
בית המשפט העליון בירושלים
3608-04-ז'
7.4.2005
בפני :
יגאל מרזל

- נגד -
:
אלישע פרום
:
1. כונס הנכסים הרשמי
2. פרופילון סחר בע"מ
3. בנק איגוד בע"מ
4. פרום אביזרים מוצרי בע"מ
5. לינאה מקלחונים בע"מ
6. יונה ברדס יואנס

החלטה

בפני בקשה להוצאת נספחים שצורפו לסיכומי התשובה של המערער.

1.        המשיב מס' 1 (להלן- המשיב) בתיק הוא כונס הנכסים הרשמי. לטענתו צרף המערער מסמכים לתשובתו בלא היתר שעה שהמדובר בראיות המצריכות היתר כאמור. המערער טוען כי יש לדחות הבקשה. לטענתו, כל המסמכים הוגשו כתגובה להרחבת חזית מצד המשיב.  בנוסף טוען הוא כי המוצגים מתחלקים  לשלוש קבוצות: את  מוצגים א, ב, ו, ו-י"א ניתן לקבל ללא קושי, באשר שלושת הראשונים צורפו כדין כבר לבקשה למתן צו כינוס ומוצג י"א צורף להודעת הערעור. את מוצגים ג, ד הוא מסכים להוציא מן התיק, ואת מוצגים ה, ח, ו-ט הוא מבקש להכניס לתיק, מן הטעם שהם נדרשים לצורך עשיית צדק בהליך.

2.        המבחן בענייננו הוא האם המסמך שצורופו מתבקש מהווה ראיה חדשה, שאז נדרש היתר להגשתו, או אסמכתא משפטית שניתן להוסיפה גם ללא היתר. המערער עצמו אינו טוען לגבי מי ממסמכיו כי הם אסמכתאות משפטיות. המסמכים הם ראיות. מטרתם להוכיח טענות עובדתיות של המערער, כגון להוכיח שהוא נהג בתום לב, להוכיח מועד חתימת ערבות וכדומה. גם המוצג י"א, אשר נטען לגביו כי צורף לכתב הערעור של המערער הוא ראיה, ומשלא היה בפני בית המשפט קמא, אינו יכול להיות מובא בפני בית משפט זה בלא היתר לפי 457 לתקנות סדר הדין האזרחי תשמ"ד -1984. העובדה כי מוצג זה צורף להודעת הערעור אין בה כדי לאפשר קבלתו ללא היתר.

3.        לפיכך אני קובע כי לגבי המוצגים ג, ד, ה, ח, ט, י, ו-י"א אשר המערער עצמו העיד עליהם כי לא היו בפני בית המשפט קמא, וכי הם בעלי משמעות ראייתית, יוצאו מן התיק. יתר המוצגים שצורפו יישארו בתיק. בשים לב לעובדה כי המבקש ביקש בבקשה מיום 27.3.05 כי המוצגים שהוצאו יצורפו כראיות, תועבר הבקשה למזכירות ותטופל כבקשה להוספת ראיות והכל בשים לב למועד הדיון הקרוב הקבוע בתיק זה.

ניתנה היום, כ"ז באדר ב' התשס"ה (7.4.2005).

                                                             יגאל  מרזל

                                                                  ר ש ם 


העותק כפוף לשינויי עריכה וניסוח.    התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>